Tečaj japanske manualne terapije – uskoro u Vimal centru


Obavještavamo vas da će pod pokroviteljstvom VIMAL Centra biti organiziran kurs drevne šaolinske Shorin metode iscjeljivanja koja sadrži u sebi tehnike pritiskanja po tsubo (cubo) točkama, masažu mišića i kiropraktiku, tj. manualne korekcije na svim zglobovima tijela.

Ova drevna tehnika potječe iz koncepata iscjeljivanja cjeline Zheng Ti Fa, koje su primjenjivane u budističkim manastirima, a sistem je sistematizirao i utemeljio Masayuki Saionji iz Japana, pod nazivom Kotsuban Yumeiho.

Pored toga u okviru Shorin terapijske metode, učiti će se i tehnike tradicionalne Tajlandske Watt Pho Nuad Borarn masaže sa elementima istezanja.

Shorin terapijom ponovo se uspostavlja simetrija tijela, ublažavaju i uklanjaju bolovi u leđima i vratu, kao i bolovi vezani za kičmeni stup. Pored toga, pozitivno djeluje na brojne druge tegobe, koje nastaju kao posljedica poremećaja težišta tijela, od prekomjerne ili nedovoljne tjelesne težine do probavnih, respiratornih i ginekoloških problema, bolesti srca i krvožilnoga sustava.

Ova terapija daje odlične rezultate kod osoba koje zbog prirode posla, dugo vremena tijelo drže u istom položaju. Tehnika se koristi i kod sportaša preopterećenih intenzivnim treninzima,  jer se njome mogu opustiti mišići, poboljšati cirkulacija te riješiti problemi sa ligamentima i zglobovima. Djelotvorna je i za osobe starije životne dobi, kod kojih utječe na rješavanje tegoba vezanih za slabu cirkulaciju, nedovoljno fizičko kretanje, loše držanje tijela i ostale probleme koji su nastali tokom života.

Pored toga je i od velike pomoći i trudnicama jer one, zbog težine, često imaju velike probleme s leđima. Kako trbuh raste u trudnoći tako se mijenja težište usljed čega se javljaju bolovi u leđima ili vratu, glavobolje i slično.

Ova terapija se preporučuje i kod skoloze koje se javlja kod djece, a dugoročno može izazvati i probleme u funkciji unutrašnjih organa.

Više informacija i detalja o ovoj tehnici možete pogledati na web stranici: http://yumeiho-kotsuban.blogspot.com/

O Laslo Boka: živi i radi u Novom Sadu. Davne 1987. počeo je da se bavi terapeutskim radom. U praksi primjenjuje čitav niz tradicionalnih vještina. Također se bavi edukacijom IYASHINO TE-KAMPO vještine iscjeljivanja rukama u koju spadaju razne tradicionalne istočnjačke masaže, kao što su: Nuad thai-borarn, Yumeiho kotsuban, Shiatsu, zatim Reiki i filipinska psi-hirurgija. Jedan je od prvih učitelja tih vještina na prostorima Srbije i Crne Gore!

Novosti

Comments are disabled.