Course name: Nursing Adaptation Certificate for working in Germany
Program duration: 800 hours (12 months)
Campus location: Zagreb, Croatia
Awarding body: Vimal Academy for Human resources development

Entry requirements:

  • successful completion of BSc. Nursing with a duration of not less than 4 years are eligible
  • successful completion of a Diploma in General Nursing and Midwifery (GNM) with a duration of not less than 3 years are eligible (minimum 1 year experience preferred
  • language proficiency: IELTS 5.5 (preferably 6.0 overall)

Course description:

Intensive German language course

(A1 – B2, 700 guided learning hours)

At the end of the German course, students would have gained a mastery of the language, enabling them to find employment in Germany.

A1 – 140 learning hours
A2 – 140 learning hours
B1 – 280 learning hours
B2 – 140 learning hours

Expert Module 4

Infection, prevention and control (25 guided learning hours)

On completion of this unit, the student will be able to:
- explain how infection is caused and spread;
- describe the prevention and control of spreading infection;
- develop knowledge of relevant infection prevention and control legislation;
- recognise the range of occupations, their duties and limitations in relation to the control of infection.

Expert Module 3

Gerontology and Palliative Nursing (25 guided learning hours)

On completion of this unit, the student will be able to:
- understand the theory and multidisciplinary perspectives in gerontology;
- analyse research and policies on gerontological issues;
- demonstrate critical awareness of best practices and interventions that facilitate positive aging;
- reflect on global experiences of elder persons and apply them to a local context.

Expert Module 2

Mental Health and Wellbeing Nursing (25 guided learning hours)

On completion of this unit, the student will be able to:
- discuss how mental disorders/illnesses are classified;
- describe the signs and symptoms of commonly experienced mental health problems;
- demonstrate knowledge and skills required for assessing people with commonly experienced mental health problems and to undertake a mental status examination;
- describe the process of engaging with people who experience distress.

Expert Module 1

German medical system and quality assurance (25 guided learning hours)

On completion of this unit, the student will be able to:
- explain the importance of quality management and to explore how issues of quality are related to the health and social care services;
- introduce concepts of quality management and to apply QM methods and tools;
- enable participants to take active part in implementing quality systems and to make recommendations for improving quality;
- present different methods of assessing quality and their application to health and social care;
- introduce concepts of TQM, business excellence model and sustainable growth.

Information about contracted accommodation facility (click here for more details).

For more details pertaining German Nursing Adaptation Certificate Course please contact us on email: admission@vimal.hr

Natječaj za posao: PRAVNIK/CA-TAJNIK/CA VELEUČILIŠTA VIMAL


Na temelju Statuta, Strategije osiguravanja kvalitete za period 2024-2027 s operativnim planom aktivnosti, Pravilnika o unutarnjem ustroju i ustroju radnih mjesta (članak 12, st. 1 al. 4.; članak 19, st. 1 al.3.; članak 22, st.1), te odluke v.d. dekana o raspisivanju natječaja za prijem u radni odnos, Veleučilište Vimal, S. i A. Radića 20, 44000 Sisak, raspisuje dana 18.03.2024. godine

NATJEČAJ ZA PRIJEM U RADNI ODNOS

jednog (1) izvršitelja (m/ž) na radno mjesto PRAVNIK/CA – TAJNIK/CA VELEUČILIŠTA VIMAL (m/ž) – na neodređeno vrijeme, u punom radnom vremenu uz probni rok od 3 mjeseca.

Mjesto rada: SISAK, SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA
Broj traženih radnika:1
Vrsta zaposlenja: Na neodređeno; novootvoreni poslovi
Radno vrijeme: Puno radno vrijeme
Naknada za prijevoz: U cijelosti

Uvjeti za radno mjesto:
– diplomski/poslijediplomski studij (mag. iur.)
– radno iskustvo (min 1 godina)

Uz vlastoručno potpisanu prijavu na natječaj, s naznakom radnog mjesta na koje se pristupnik javlja, potrebno je priložiti u pisanom obliku sljedeću dokumentaciju:
– životopis
– motivacijsko pismo
– presliku diplome o završenom diplomskom/poslijediplomskom studiju
– dokaz o radnom iskustvu u struci (potvrdu odnosno ispis iz elektroničkog zapisa podataka iz područja radnih odnosa koji vodi Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje, ne starije od šest mjeseci od dana objave ovog natječaja)
– uvjerenje nadležnog suda da se protiv podnositelja prijave ne vodi kazneni postupak (ne starije od šest mjeseci od dana objave natječaja)
– dokaz o poznavanju stranog jezika (Potvrda o tečaju A, B ili C razine ili dokaz o slušanju stranog jezika na studiju)
– dokaz o državljanstvu

Ostale informacije:
Prednost imaju pristupnici s iskustvom u području obrazovnog sustava, posebice visokog obrazovanja i znanstvene djelatnosti.
Za izbor na radno mjesto provest će se pisana i/ili usmena provjera znanja i sposobnosti za kandidate čije prijave budu pravovremene te koji ispunjavaju uvjete natječaja, o čemu će biti obaviješteni najkasnije 5 dana prije dana održavanja provjere znanja i sposobnosti, telefonom odnosno e-mailom. Kandidat koji ne pristupi razgovoru više se ne smatra kandidatom u natječajnom postupku.
Sukladno odredbama Opće uredbe o zaštiti podataka br. 2016/679 i Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (Narodne novine br. 42/18.), svi dokumenti dostavljeni na natječaj poslani su slobodnom voljom kandidata te se smatra da je kandidat dao privolu za obradu svih podataka, a koji će se obrađivati isključivo u svrhu provođenja natječajnog postupka.
Kandidati koji će se u prijavi na natječaj pozivati na pravo prednosti pri zapošljavanju imaju prednost u odnosu na ostale kandidate samo pod jednakim uvjetima. Da bi ostvario pravo prednosti pri zapošljavanju, kandidat koji ispunjava uvjete za ostvarivanje tog prava dužan je uz prijavu na natječaj priložiti svu propisanu dokumentaciju prema posebnom zakonu kojim je uređeno to pravo.
Kandidat koji će se u prijavi na natječaj pozivati na pravo prednosti pri zapošljavanju u skladu s člankom 102. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji (NN br.121/17, 98/19, 84/21), uz prijavu na natječaj dužan je, osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta iz natječaja, priložiti i dokaze propisane člankom 103. stavkom 1. Zakona o hrvatskim braniteljima izDomovinskog rata i članovima njihovih obitelji, a koji su objavljeni na web-stranici Ministarstva hrvatskih branitelja.
(https://branitelji.gov.hr/UserDocsImages//dokumenti/Nikola//popis%20dokaza%20za%20ostvarivanje% 20prava%20prednosti%20pri%20zapo%C5%A1ljavanju-%20ZOHBDR%202021.pdf)
Kandidat koji će se u prijavi na natječaj pozivati na pravo prednosti pri zapošljavanju u skladu s člankom 48. Zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata (NN br. 84/21), uz prijavu na natječajdužan je osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta iz natječaja, priložiti i dokaze propisane člankom 49. stavkom 1. Zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata, a koji su objavljeni na web-stranici Ministarstva hrvatskih branitelja
(https://branitelji.gov.hr/UserDocsImages//dokumenti/Nikola//popis%20dokaza%20za%20ostvarivanje%20prava%20prednosti%20pri%20zapo%C5%A1ljavanju%20Zakon%20o%20civilnim%20stradalnicima%

Prijave na natječaj i dokazi o ispunjavanju kriterija podnose se isključivo u elektroničkom obliku do kraja objave natječaja (10.04.2024.), na e-mail: vimal@vimal.hr s naznakom „Prijava na natječaj – Pravnik/ca – Tajnik/ca Veleučilišta Vimal“.

Nepotpune i nepravovremene prijave na natječaj neće se razmatrati, niti će se podnositelji nepotpunih prijava pozvati na dopunu prijave.
Veleučilište zadržava pravo obaviti razgovor s kandidatima te ne donijeti odluku o odabiru kandidata bez posebnog obrazloženja ili poništiti natječaj djelomično ili u cijelosti.

Poslodavac:
VELEUČILIŠTE VIMAL
S. i A. Radića 20, 44000 Sisak

E-mail: vimal@vimal.hr

Napomena:
Izrazi koji se koriste u ovom natječaju, a imaju rodno značenje koriste se neutralno i odnose se jednako na muški i ženski rod. Sukladno članku 13. stavak 1. Zakona o ravnopravnosti spolova (NN br.82/08, 69/17), na natječaj se mogu javiti osobe obaju spolova.

Novosti

Comments are disabled.