Poziv na sudjelovanje

Konferencija RRT 2021 – Poziv na sudjelovanje – Program

corporateroute

PRIJAVNICA ZA RRT 2021

 

Javite nam se i predbilježite, neovisno o tome da li želite samo pratiti Konferenciju ili aktivno sudjelovati.

 

Preuzimanje prijavnice:

Prijavnica- RRT 2021 (.DOCX format)

Prijavnica- RRT 2021 (.PDF format)

 

Popunjenu prijavnicu pošaljite  na e-mail adresu vimalakademija@gmail.com

Poziv za sudjelovanje na 2. međunarodnoj znanstveno–stručnoj konferenciji za razvoj ruralnog turizma RRT 2021

 

 

Poštovane kolegice i kolege,

zadovoljstvo nam je uputiti Vam poziv za sudjelovanje na 2. međunarodnoj znanstveno-stručnoj konferenciji za razvoj ruralnog turizma RRT 2021 koja će se održati 25.11. 2021. god. u Sisačko-moslavačkoj županiji.

 

Cilj konferencije je okupiti predstavnike gospodarstva, lokalnih i državnih institucija zajedno sa predstavnicima akademske zajednice i ponuditi praktična rješenja za nastavak razvoja ruralnog područja Hrvatske i susjednih zemalja, s time da je ove godine poseban naglasak na razvoju  Sisačko-moslavačke županije koja je pretrpjela velike štete uzrokovane razornim potresom iz 2020. godine. Na konferenciji će govoriti gospodarstvenici, turistički djelatnici i neposredni nositelji razvojnih aktivnosti iz više zemalja, te predstavnici ključnih turističkih i gospodarskih institucija iz RH, ali i šire. Značajan doprinos dati će studenti i profesori ekonomskih fakulteta, fakulteta za turizam i menadžment iz više zemalja, kao i predstavnici resornih ministarstava.

 

Tematske cjeline konferencije:

  1. Održivi i odgovorni razvoj u ruralnom turizmu
  2. Izvori financiranja za razvoj ruralnog područja
  3. Važnost edukacije  djelatnika  za razvoj ruralnog turizma
  4. Nacionalni parkovi i parkovi prirode kao pokretači razvoja destinacije
  5. Važnost međunarodnog povezivanja
  6. Razvoj ženskog poduzetništva u ruralnom području
  7. Uloga države, lokalne samouprave i lokalne zajednice u razvoju ruralnog turizma
  8. Pozitivni primjeri iz prakse – domaći i inozemni
  9. Ostale povezane teme.

Konferencija je međunarodna  (HR, SLO, BiH, SR, CG, MK) i višednevna, organizirana u vidu kratkih stručnih predavanja te interaktivnog rada u manjim grupama u sklopu organizirane terenske nastave. Završni dio biti će organiziran u vidu panela, te izlaganja znanstvenih i stručnih radova na kojima će se razmijeniti međusobna iskustva i donijeti zaključci, odnosno smjernice budućeg razvoja. Pokroviteljstvo konferencije očekujemo od Ministarstva turizma RH, te Županije Sisačko-moslavačke. Partnerstvo  za održavanje ovogodišnje Konferencije potvrdili su svi gradovi i općine, kao i fakulteti i visoke škole koji su bili partneri 1. Međunarodne znanstveno stručne konferencije RRT 2020.

 

Detaljni program konferencije biti će objavljen na službenoj web stranici konferencije www.moslavina.info, kao i na službenoj web stranici organizatora  www.vimal.hr.

 

 

Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali na 1. međunarodnoj konferenciji RRT 2020 koja je održana 25.11.2020. na Međunarodnom sveučilištu Libertas u Zagrebu i nadamo se nastavku vrlo uspješne suradnje!

 

Vimal Akademija
doc. dr. sc. Marko Jurakić

Pridružite nam se s povjerenjem!