Konferencija

Konferencija za razvoj ruralnog turizma RRT 2021

corporateroute

Zahvaljujemo se svima na sudjelovanju u 2. međunarodnoj znanstveno-stručnoj konferenciji za razvoj ruralnog turizma RRT 2021 koja se pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike, Ministarstva znanosti i obrazovanja RH, Ministarstva poljoprivrede RH, Hrvatske turističke zajednice i Instituta za turizam održala  24. i 25.11.2021. godine u hotelu Panonija u Sisku i online pod nazivom: „Održivi i odgovorni razvoj ruralnog područja“.

 

>> POGLEDAJ SNIMKE S 2. KONFERENCIJE RRT 2021 >>


Više informacija o Konferenciji za razvoj ruralnog turizma RRT 2021 nalazi se na: www.moslavina.info

 

Cilj konferencije je okupiti predstavnike gospodarstva, lokalnih i državnih institucija zajedno sa predstavnicima akademske zajednice i ponuditi praktična rješenja za nastavak razvoja ruralnog područja Hrvatske i susjednih zemalja, s time da je ove godine poseban naglasak na razvoju  Sisačko-moslavačke županije koja je pretrpjela velike štete uzrokovane razornim potresom iz 2020. godine. Na konferenciji će govoriti gospodarstvenici, turistički djelatnici i neposredni nositelji razvojnih aktivnosti iz više zemalja, te predstavnici ključnih turističkih i gospodarskih institucija iz RH, ali i šire. Značajan doprinos dati će studenti i profesori ekonomskih fakulteta, fakulteta za turizam i menadžment iz više zemalja, kao i predstavnici resornih ministarstava.

 

Tematske cjeline konferencije:

  1. Održivi i odgovorni razvoj u ruralnom turizmu
  2. Izvori financiranja za razvoj ruralnog područja
  3. Važnost edukacije  djelatnika  za razvoj ruralnog turizma
  4. Nacionalni parkovi i parkovi prirode kao pokretači razvoja destinacije
  5. Važnost međunarodnog povezivanja
  6. Razvoj ženskog poduzetništva u ruralnom području
  7. Uloga države, lokalne samouprave i lokalne zajednice u razvoju ruralnog turizma
  8. Pozitivni primjeri iz prakse – domaći i inozemni
  9. Ostale povezane teme.

 

Konferencija je međunarodna i višednevna, organizirana u vidu kratkih stručnih predavanja te interaktivnog rada u manjim grupama u sklopu organizirane terenske nastave. Završni dio bio je organiziran u vidu panela, te izlaganja znanstvenih i stručnih radova na kojima će se razmijeniti međusobna iskustva i donijeti zaključci, odnosno smjernice budućeg razvoja.