Konferencija

Konferencija za razvoj ruralnog turizma RRT 2022

corporateroute

Zahvaljujemo se svima na sudjelovanju u 1. i 2. međunarodnoj znanstveno-stručnoj konferenciji za razvoj ruralnog turizma RRT 2021 i RRT 2022.

>> POGLEDAJTE SNIMKE S 2. KONFERENCIJE RRT 2021 >>

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže na 3. međunarodnoj znanstveno-stručnoj konferenciji RRT 2022 koja će se održati u Međimurskoj županiji u Termama Sveti Martin 24. i 25. 11. 2022. godine!

Više informacija o Konferenciji za razvoj ruralnog turizma RRT nalazi se na: www.rrt2020.info

 

Poštovani kolegice i kolege,

 

zadovoljstvo nam je uputiti Vam poziv za sudjelovanje na 3. međunarodnoj znanstveno-stručnoj konferenciji za razvoj ruralnog turizma RRT 2022 koja će se održati 24. i 25. 11. 2022. godine u Međimurskoj županiji pod nazivom „Edukacija kao ključni faktor održivog i odgovornog razvoja ruralnog područja“.

 

Organizatori konferencije su Vimal Akademija i Turistička zajednica Međimurske županije.

Konferencija će trajati dva dana i odvijati će se na nekoliko lokacija.

 

Prvi dan je predviđen kao studentska konferencija na kojoj će odabrani studenti ekonomskih fakulteta i fakulteta za turizam i menadžment iz više zemalja iznositi svoja iskustva i prijedloge za razvoj ruralnog turizma temeljene na odrađenoj terenskoj nastavi.
Prvog dana održati će se i „Dan otvorenih vrata visokog obrazovanja“ na kojem će sudionici visokoobrazovnih institucija partnera konferencije RRT 2022 kroz zajedničko druženje predstaviti svoje nastavne programe i mogućnosti upisa polaznicima završnih razreda srednjih škola iz neposrednog okruženja.

 

Drugi dan konferencije biti će organiziran u Termama Sveti Martin u vidu panel rasprava i stručnih izlaganja gospodarstvenika, turističkih djelatnika i neposrednih nositelja razvojnih aktivnosti iz više zemalja, te predstavljanja znanstveno-stručnih radova. Značajan doprinos radu konferencije očekuje se od visokih predstavnika znanstvene zajednice kao i resornih ministarstava.

 

Tematske cjeline konferencije:
1. Važnost edukacije djelatnika za razvoj ruralnog turizma
2. Izvori financiranja za razvoj ruralnog područja
3. Održivi i odgovorni razvoj u ruralnom turizmu
4. Nacionalni parkovi i parkovi prirode kao pokretači razvoja destinacije
5. Važnost međunarodnog povezivanja
6. Razvoj ženskog poduzetništva u ruralnom području
7. Uloga države, lokalne samouprave i lokalne zajednice u razvoju ruralnog turizma
8. Pozitivni primjeri iz prakse – domaći i inozemni
9. Ostale povezane teme.

 

Detaljne informacije o konferenciji biti će objavljeni naknadno na službenim web stranicama organizatora konferencije www.vimal.hr i www.rrt2020.info.