Konferencija

Konferencija za razvoj ruralnog turizma RRT 2021

 

2. međunarodna znanstveno-stručna konferencija za razvoj ruralnog turizma RRT 2021 pod nazivom “Održivi i odgovorni razvoj ruralnog područja”  održat će se 25. 11. 2021. godine u Sisačko-moslavačkoj županiji.

 

Cilj konferencije je okupiti predstavnike gospodarstva, lokalnih i državnih institucija zajedno sa predstavnicima akademske zajednice i ponuditi praktična rješenja za nastavak razvoja ruralnog područja Hrvatske i susjednih zemalja, s time da je ove godine poseban naglasak na razvoju  Sisačko-moslavačke županije koja je pretrpjela velike štete uzrokovane razornim potresom iz 2020. godine. Na konferenciji će govoriti gospodarstvenici, turistički djelatnici i neposredni nositelji razvojnih aktivnosti iz više zemalja, te predstavnici ključnih turističkih i gospodarskih institucija iz RH, ali i šire. Značajan doprinos dati će studenti i profesori ekonomskih fakulteta, fakulteta za turizam i menadžment iz više zemalja, kao i predstavnici resornih ministarstava.

 

Tematske cjeline konferencije:

  1. Održivi i odgovorni razvoj u ruralnom turizmu
  2. Izvori financiranja za razvoj ruralnog područja
  3. Važnost edukacije  djelatnika  za razvoj ruralnog turizma
  4. Nacionalni parkovi i parkovi prirode kao pokretači razvoja destinacije
  5. Važnost međunarodnog povezivanja
  6. Razvoj ženskog poduzetništva u ruralnom području
  7. Uloga države, lokalne samouprave i lokalne zajednice u razvoju ruralnog turizma
  8. Pozitivni primjeri iz prakse – domaći i inozemni
  9. Ostale povezane teme.

 

Konferencija je međunarodna  (HR, SLO, BiH, SR, CG, MK) i višednevna, organizirana u vidu kratkih stručnih predavanja te interaktivnog rada u manjim grupama u sklopu organizirane terenske nastave. Završni dio biti će organiziran u vidu panela, te izlaganja znanstvenih i stručnih radova na kojima će se razmijeniti međusobna iskustva i donijeti zaključci, odnosno smjernice budućeg razvoja. Pokroviteljstvo konferencije očekujemo od Ministarstva turizma RH, te Županije Sisačko-moslavačke. Partnerstvo  za održavanje ovogodišnje Konferencije potvrdili su svi gradovi i općine, kao i fakulteti i visoke škole koji su bili partneri 1. Međunarodne znanstveno stručne konferencije RRT 2020.