Konferencija

Mjesto gdje gost postaje domaćin

corporateroute

Međunarodna znanstveno-stručna konferencija za razvoj ruralnog turizma 2020. pod nazivom “Sa sela na selo” planirana za 20. svibnja 2020. godine u Moslavačkoj Slatini – Popovača, Sisačko-moslavačka županija će se održati u jesenskom periodu 2020. godine. U skladu sa nastavnim planovima i programima visokoškolskih ustanova i partnera koji sudjeluju u organizaciji ove konferencije kao i aktualnom situacijom o točnom datumu održavanja ćemo Vas pravovremeno obavijestiti.

Cilj konferencije je doći do što jasnije slike sadašnjeg stanja i ponuditi rješenja za nastavak razvoja ruralnog turizma Hrvatske i susjednih zemalja, s tim da bi ove godine poseban naglasak bio na razvoju Moslavine.

Govornici će biti turistički djelatnici i neposredni nositelji aktivnosti, predstavnici ključnih turističkih i gospodarskih institucija, predstavnici fakulteta za turizam i ekonomiju iz više zemalja, te predstavnici resornih ministarstava. Tematske cjeline konferencije :

  1. Održivi i odgovorni razvoj u ruralnom turizmu
  2. Toplice, Nacionalni parkovi i Parkovi prirode kao pokretači razvoja destinacije
  3. Novi oblici marketinga kao alati današnjice
  4. Izvori financiranja za razvoj ruralnog turizma
  5. Važnost edukacije  djelatnika  za razvoj ruralnog turizma
  6. Važnost međunarodnog povezivanja
  7. Važnost razvoja ženskog poduzetništva za razvoj sela
  8. Uloga države, lokalne samouprave i lokalne zajednice u razvoju ruralnog turizma
  9. Pozitivni primjeri iz prakse – domaći i inozemni

 

Konferencija je međunarodna (HR, SLO, SR, BiH i CG), jednodnevna, organizirana u vidu kratkih stručnih predavanja, interaktivnog rada u manjim grupama te panela na kojima će se razmijeniti međusobna  iskustva i donijeti zaključci, odnosno smjernice budućeg razvoja. Pripreme i podloge za raspravu ponuditi će studenti i profesori više fakulteta nakon obavljene  terenske nastavu na području Moslavine u 2019 i 2020 god. uz asistenciju lokalnih turističkih djelatnika i podršku lokalne uprave.

Organizatori konferencije su Vimal Akademija , Sveučilište Libertas Zagreb, Univerzitet v Mariboru, Univerzitet Educons Novi Sad, Univerzitet PIM Banja Luka, Univerzitet Adriatik Bar.  Suorganizatori konferencije su LAG Moslavina, Edward Bernays University College ZG,Turistička zajednica grada Kutine i Turistička zajednica grada Popovače. Partneri konferencije: Općine Krapinske Toplice i Kneževi Vinogradi, te Grad Popovača i Grad Kutina.

.               Konferencija će biti izuzetno dobro  popraćena od strane nacionalnih TV kuća, portala i tiskanih medija, tako da ćemo sukladno financijskoj potpori, za sponzore/donatore/pokrovitelje osigurati kontakte sa novinarima, postavljanje bannera/roll up-a, tisak znaka u biltenu, mogućnost izlaganja ili dr. po dogovoru..

Pridružite nam se s povjerenjem !

Pridružite nam se s povjerenjem!