Poslužitelj hrane i pića

Započni karijeru u ugostiteljstvu! Upiši program obrazovanja na Veleučilištu Vimal i stekni djelomičnu kvalifikaciju za poslužitelja hrane i pića – uz financiranje putem HZZ vaučera!
Program je odobren od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih te dostupan svim zaposlenim i nezaposlenim osobama.
Prijavi se i osiguraj svoje mjesto u ugostiteljskoj industriji! 

Program traje cca 6-8 mjeseci, ovisno o intenzitetu izvođenja praktične nastave

Predviđeni početak izvođenja:
lipanj 2025.

Teorijska nastava odvija se učionicama ili online

Nakon uspješne provjere zanimanje se upisuje u e-radnu knjižicu!

Zašto upisati ovaj program?

Na raspolaganju su vam visokokvalificirani predavači s višegodišnjim iskustvom rada u struci.
Osiguravamo vam da postanete profesionalci kroz praktičnu nastavu u renomiranim ugostiteljskim objektima s kojima imamo potpisane ugovore o suradnji.

 

Iskoristite mogućnost besplatnog školovanja uz prijavu putem HZZ vaučera!

Koji su uvjeti za upis na program?

  • Posjedovanje prethodne kvalifikacije na razini 1 (minimalno završena osnovna škola)
  • Liječničko uvjerenje medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova
  • Važeća sanitarna iskaznica
  • Najmanje navršenih 18 godina
  • Vrijedi za sve zaposlene ili nezaposlene osobe evidentirane pri HZZ-u

Koje su kompetencije koje se stječu programom?

  • Razlikovati vrste i namjenu prostorija u ugostiteljskom objektu
  • Primijeniti pravila za održavanje osobne higijene, higijene radnog prostora i odgovarajuće radne odjeće
  • Održavati urednost i čistoću pribora, posuđa, opreme i uređaja u ugostiteljskim prostorijama
  • Izvršiti pomoćne poslove prema nalogu (pranje, čišćenje i dezinficiranje ugostiteljskih prostora)
  • Izvršiti završne radove u prostorijama i prostorima ugostiteljskog odjela
  • Obaviti pripremne radove u poslužnom odjelu prije početka dnevnog poslovanja
  • Objasniti postupak pripreme pića i napitaka
  • Prezentirati i dekorirati piće u odgovarajućim čašama
  • Rukovati aparatima i sitnim inventarom sukladno pravilima ugostiteljskog objekta
  • Primijeniti pravila bontona u poslovnoj komunikaciji
  • Primijeniti i pratiti zakonske odredbe o hrani
  • Provoditi zbrinjavanje otpada sukladno zakonskim propisima zaštite okoliša i održivog razvoja
  • Nositi propisanu radnu odjeću prilikom izvršavanja zadataka
  • Održavati radni prostor u skladu s postojećim propisima ugostiteljskog objekta i higijensko sanitarnim propisima

Upisi u tijeku – iskoristite priliku za besplatno školovanje!

Prijavite se na program Poslužitelj hrane i pića i steknite ključne ugostiteljske vještine potpuno besplatno putem HZZ vaučera! Broj mjesta u grupi je ograničen, stoga ne propustite ovu priliku. Ispunite prijavni obrazac, a mi ćemo vam dostaviti sve potrebne informacije!

    Kontakt