Poslužitelj hrane i pića
Započni karijeru u ugostiteljstvu! Upiši program obrazovanja na Veleučilištu Vimal i stekni djelomičnu kvalifikaciju za poslužitelja hrane i pića – uz financiranje putem HZZ vaučera!
Program je odobren od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih te dostupan svim zaposlenim i nezaposlenim osobama.
Prijavi se i osiguraj svoje mjesto u ugostiteljskoj industriji!

Program traje cca 6-8 mjeseci, ovisno o intenzitetu izvođenja praktične nastave

Predviđeni početak izvođenja:
lipanj 2025.

Teorijska nastava odvija se učionicama ili online

Nakon uspješne provjere zanimanje se upisuje u e-radnu knjižicu!


Zašto upisati ovaj program?
Na raspolaganju su vam visokokvalificirani predavači s višegodišnjim iskustvom rada u struci.
Osiguravamo vam da postanete profesionalci kroz praktičnu nastavu u renomiranim ugostiteljskim objektima s kojima imamo potpisane ugovore o suradnji.
Iskoristite mogućnost besplatnog školovanja uz prijavu putem HZZ vaučera!
Koji su uvjeti za upis na program?
- Posjedovanje prethodne kvalifikacije na razini 1 (minimalno završena osnovna škola)
- Liječničko uvjerenje medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova
- Važeća sanitarna iskaznica
- Najmanje navršenih 18 godina
- Vrijedi za sve zaposlene ili nezaposlene osobe evidentirane pri HZZ-u
Koje su kompetencije koje se stječu programom?
- Razlikovati vrste i namjenu prostorija u ugostiteljskom objektu
- Primijeniti pravila za održavanje osobne higijene, higijene radnog prostora i odgovarajuće radne odjeće
- Održavati urednost i čistoću pribora, posuđa, opreme i uređaja u ugostiteljskim prostorijama
- Izvršiti pomoćne poslove prema nalogu (pranje, čišćenje i dezinficiranje ugostiteljskih prostora)
- Izvršiti završne radove u prostorijama i prostorima ugostiteljskog odjela
- Obaviti pripremne radove u poslužnom odjelu prije početka dnevnog poslovanja
- Objasniti postupak pripreme pića i napitaka
- Prezentirati i dekorirati piće u odgovarajućim čašama
- Rukovati aparatima i sitnim inventarom sukladno pravilima ugostiteljskog objekta
- Primijeniti pravila bontona u poslovnoj komunikaciji
- Primijeniti i pratiti zakonske odredbe o hrani
- Provoditi zbrinjavanje otpada sukladno zakonskim propisima zaštite okoliša i održivog razvoja
- Nositi propisanu radnu odjeću prilikom izvršavanja zadataka
- Održavati radni prostor u skladu s postojećim propisima ugostiteljskog objekta i higijensko sanitarnim propisima