Povezivanje vina i gastronomske ponude
Program je odobren od strane Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te je dostupan svim zaposlenim i nezaposlenim osobama. Prijavite se!

Program traje mjesec dana

Predviđeni početak izvođenja: rujan 2025.

Teorijska nastava odvija se HIBRIDNO

Nakon uspješne provjere dobije se Potvrda o stečenim kompetencijama/ishodima učenja

O programu
Koji su uvjeti za upis na program?
- Posjedovanje prethodne kvalifikacije na razini 1 HKO (minimalno završena osnovna škola)
- Najmanje navršenih 18 godina
- Vrijedi za sve zaposlene ili nezaposlene osobe evidentirane pri HZZ-u
Koje su kompetencije koje se stječu programom?
- Razlikovati osnovne karakteristike sorti grožđa i vrsta vina
- Razlikovati osnovne čimbenike koji utječu na karakter i trajnost vina
- Istražiti ponudu vina destinacije
- Primijeniti spoznaje iz vinogradarstva, podrumarstva, enološko gastronomske kulture u osmišljavanju vinske karte
- Opisati gostu procese proizvodnje vina, pjenušaca i specijalnih vina
- Objasniti gostu karakteristike vina koje se poslužuje
- Poslužiti vino služeći se prikladnim inventarom i opremom
- Kombinirati vina i ostala pića s jelima i prigodama uvažavajući karakteristike i osobitosti vina i pića i njihovo sljubljivanje s jelima
- Koristiti tehnike dekoriranja u svrhu prezentacije jela
- Upotrijebiti prezentacijske vještine u cilju pobuđivanja interesa gostiju za jelo i piće
- Skladištiti vino uvažavajući vrstu i kvalitetu vina