Povezivanje vina i gastronomske ponude

Program je odobren od strane Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te je dostupan svim zaposlenim i nezaposlenim osobama. Prijavite se!

Program traje mjesec dana

Predviđeni početak izvođenja: rujan 2025.

Teorijska nastava odvija se HIBRIDNO

Nakon uspješne provjere dobije se Potvrda o stečenim kompetencijama/ishodima učenja

O programu

Cilj programa je omogućiti polaznicima stjecanje znanja i vještina potrebnih za racionalno i kreativno povezivanje vina i gastronomske ponude.

Polaznici će učiti o različitim vrstama vina, principima kušanja i ocjenjivanja vina, kao i o tehnikama povezivanja vina s hranom. Polaznici će imati priliku primijeniti stečena znanja kroz stvaranje vinskih karata, organizaciju vinskih degustacija i optimizaciju ponude hrane u kombinaciji s vinom.

Koji su uvjeti za upis na program?

  • Posjedovanje prethodne kvalifikacije na razini 1 HKO (minimalno završena osnovna škola)
  • Najmanje navršenih 18 godina
  • Vrijedi za sve zaposlene ili nezaposlene osobe evidentirane pri HZZ-u

Koje su kompetencije koje se stječu programom?

  • Razlikovati osnovne karakteristike sorti grožđa i vrsta vina
  • Razlikovati osnovne čimbenike koji utječu na karakter i trajnost vina
  • Istražiti ponudu vina destinacije
  • Primijeniti spoznaje iz vinogradarstva, podrumarstva, enološko gastronomske kulture u osmišljavanju vinske karte
  • Opisati gostu procese proizvodnje vina, pjenušaca i specijalnih vina
  • Objasniti gostu karakteristike vina koje se poslužuje
  • Poslužiti vino služeći se prikladnim inventarom i opremom
  • Kombinirati vina i ostala pića s jelima i prigodama uvažavajući karakteristike i osobitosti vina i pića i njihovo sljubljivanje s jelima
  • Koristiti tehnike dekoriranja u svrhu prezentacije jela
  • Upotrijebiti prezentacijske vještine u cilju pobuđivanja interesa gostiju za jelo i piće
  • Skladištiti vino uvažavajući vrstu i kvalitetu vina

Upisi u tijeku – iskoristite priliku za besplatno školovanje!

Prijavite se na program Povezivanje vina i gastronomske ponude potpuno besplatno putem HZZ vaučera! Broj mjesta u grupi je ograničen, stoga ne propustite ovu priliku. Ispunite prijavni obrazac, a mi ćemo vam dostaviti sve potrebne informacije!

    Kontakt