Digitalna transformacija i održivost u posluživanju jela i pića
Program je odobren od strane Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te je dostupan svim zaposlenim i nezaposlenim osobama. Prijavite se!

Program traje mjesec dana

Predviđeni početak izvođenja: rujan 2025.

Teorijska nastava odvija se HIBRIDNO

Nakon uspješne provjere dobije se Potvrda o stečenim kompetencijama/ishodima učenja

O programu
Koji su uvjeti za upis na program?
- Posjedovanje prethodne kvalifikacije na razini 1 HKO (minimalno završena osnovna škola)
- Najmanje navršenih 18 godina
- Vrijedi za sve zaposlene ili nezaposlene osobe evidentirane pri HZZ-u
Koje su kompetencije koje se stječu programom?
- Primjenjivati pravila poslužnog procesa jednostavnih pića i napitaka
- Primjenjivati pravila poslužnog procesa jednostavnih jela
- Primjenjivati pravila poslužnog procesa složenih jela
- Primijeniti tehnike pripreme i posluživanja složenih pića
- Poznavati proceduru rada na računalu i ostaloj informatičkoj opremi za djelokrug rada kuhinje i blagovaonice
- Prezentirati dnevnu ponudu pred stolom gosta
- Procijeniti pravilno vrijeme preuzimanje narudžbe
- Predložiti dodatnu ponudu tijekom prodajnog razgovora
- Složiti prigotovljeno jelo
- Koristiti tehnike dekoriranja u svrhu prezentacije jela
- Koristiti tehnike izdavanja jela pred gostom
- Riješiti pritužbe gosta u skladu s normama ugostiteljskog objekta
- Poznavati suvremene IKT
- Koristiti računalni program pri slanju ponuda i predračuna gostima
- Koristiti digitalnu tehnologiju koja olakšava komunikaciju, naplatu (POS uređaj)