Ekološki pristupi u iskorištavanju hrane u kuharstvu

Program je odobren od strane Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te je dostupan svim zaposlenim i nezaposlenim osobama. Prijavite se!

Program traje do mjesec dana

Predviđeni početak izvođenja: rujan 2025.

Teorijska nastava odvija se HIBRIDNO

Nakon uspješne provjere dobije se Potvrda o stečenim kompetencijama/ishodima učenja

O programu

Cilj programa je omogućiti polaznicima stjecanje znanja i vještina potrebnih za racionalno i ekološki prihvatljivo iskorištavanje hrane u kuharstvu.

Polaznici će učiti o zelenoj održivosti u kuhinjskim radnim procesima, uključujući primjenu osnovnih standarda i zakonske regulative zaštite okoliša u kuhinji, osmišljavanje procedura racionalne potrošnje energenata i namirnica, razvoj društveno odgovornog ponašanja u kuhinjskim procesima te integraciju ekoloških rješenja u odlaganju i razvrstavanju kuhinjskog otpada.

Koji su uvjeti za upis na program?

  • Posjedovanje kvalifikacije na razini 4.1 (sektor turizma i ugostiteljstva ili 3 godine radnog iskustva u sektoru turizma i ugostiteljstva)
  • Najmanje navršenih 18 godina
  • Vrijedi za sve zaposlene ili nezaposlene osobe evidentirane pri HZZ-u

Koje su kompetencije koje se stječu programom?

  • Osigurati i primijeniti u kuhinji osnovne standarde i zakonsku regulativu zaštite okoliša
  • Osigurati racionalnu potrošnje energije, vode i drugih resursa u kuhinji
  • Racionalno koristiti kemijska i druga sredstva koja mogu nepovoljno utjecati na okoliš
  • Racionalno koristiti namirnice i potrošni materijal
  • Promicati maksimalnu iskoristivost namirnica i hrane u kuhinji
  • Promicati društveno odgovorno ponašanje u kuhinjskim procesima
  • Primijeniti odgovarajuće tehnike i tehnologije rada prema namirnicama i jelu koje se izrađuje
  • Gotoviti jela odabirom pravilne termičke obrade prema zakonitostima struke
  • Osigurati i primijeniti standarde pri sortiranju i odlaganju kuhinjskog otpada
  • Promicati ekološka rješenja u odlaganju i razvrstavanju kuhinjskog otpada

Upisi u tijeku – iskoristite priliku za besplatno školovanje!

Prijavite se na program Ekološki pristupi u iskorištavanju hrane u kuharstvu potpuno besplatno putem HZZ vaučera! Broj mjesta u grupi je ograničen, stoga ne propustite ovu priliku. Ispunite prijavni obrazac, a mi ćemo vam dostaviti sve potrebne informacije!

    Kontakt