Ekološki pristupi u iskorištavanju hrane u kuharstvu
Program je odobren od strane Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te je dostupan svim zaposlenim i nezaposlenim osobama. Prijavite se!

Program traje do mjesec dana

Predviđeni početak izvođenja: rujan 2025.

Teorijska nastava odvija se HIBRIDNO

Nakon uspješne provjere dobije se Potvrda o stečenim kompetencijama/ishodima učenja

O programu
Koji su uvjeti za upis na program?
- Posjedovanje kvalifikacije na razini 4.1 (sektor turizma i ugostiteljstva ili 3 godine radnog iskustva u sektoru turizma i ugostiteljstva)
- Najmanje navršenih 18 godina
- Vrijedi za sve zaposlene ili nezaposlene osobe evidentirane pri HZZ-u
Koje su kompetencije koje se stječu programom?
- Osigurati i primijeniti u kuhinji osnovne standarde i zakonsku regulativu zaštite okoliša
- Osigurati racionalnu potrošnje energije, vode i drugih resursa u kuhinji
- Racionalno koristiti kemijska i druga sredstva koja mogu nepovoljno utjecati na okoliš
- Racionalno koristiti namirnice i potrošni materijal
- Promicati maksimalnu iskoristivost namirnica i hrane u kuhinji
- Promicati društveno odgovorno ponašanje u kuhinjskim procesima
- Primijeniti odgovarajuće tehnike i tehnologije rada prema namirnicama i jelu koje se izrađuje
- Gotoviti jela odabirom pravilne termičke obrade prema zakonitostima struke
- Osigurati i primijeniti standarde pri sortiranju i odlaganju kuhinjskog otpada
- Promicati ekološka rješenja u odlaganju i razvrstavanju kuhinjskog otpada